Beste Lean & Scrum opleider van Nederland

Ed Cramer - Lean2Succes

Geschreven door

Ed Cramer

Trainer & Consultant, Lean Black Belt

Geschreven door

Pieter van Sligtenhorst

Trainer en consultant, Lean Black Belt

Stress Werkdruk

Stress en werkdruk op de werkvloer… 4 TIPS

https://www.nu.nl/economie/6215344/vacatures-verzuim-en-vakantie-de-werkvloer-piept-en-kraakt.html

De enorme werkdruk en stress zijn een steeds groter probleem aan het worden, zoals je in het artikel kunt lezen. Wij geven je graag 4 concrete TIPS om hier mee om te gaan.

PRIORITEITEN STELLEN

Bespreek aan het begin van de dag de prioriteiten in je team. Het belangrijkst hierbij is dat je afspreekt wat je NIET gaat doen. Dat zorgt namelijk voor minder stress. Hier heb je maar een paar minuten per dag voor nodig. Een mooi voorbeeld uit het artikel: op het terras nemen we geen bestellingen meer op, de gasten mogen binnen hun bestelling doorgeven. Dat scheelt een hoop werk en de gast kan uiteindelijk nog steeds lekker van een drankje genieten op het terras.

“NEE” ZEGGEN TEGEN KLANTEN

Kijk of je de instroom aan werk kunt verminderen. Als er meer werk binnenkomt dan je aankunt, levert dat alleen maar ontevreden klanten op en stress bij de medewerkers. “Nee” zeggen tegen klanten is echt veel beter dan “Ja” zeggen en “Nee” doen. Een mooi voorbeeld uit het artikel: hotels stellen minder kamers beschikbaar. Daardoor kunnen ze de gasten die er zijn nog steeds goed van dienst zijn. Natuurlijk is de omzet dan minder, maar als je meer kamers beschikbaar stelt, zal de service niet langer voldoende zijn en dat is funest voor je toekomstige omzet. Schiphol is trouwens een mooi voorbeeld van hoe het niet moet: ze laten weliswaar minder mensen vliegen, maar nog steeds veel te veel, waardoor de wachtrijen nog steeds veel te lang zijn en koffers zoek raken. Ze scoren nog steeds een dikke onvoldoende…

SLIMMER WERKEN IN PLAATS VAN HARDER

De eerste 2 punten gaan over minder werk doen. Daarnaast is er een wereld te winnen door slimmer te werken. Dat klinkt natuurlijk makkelijker dan het is, maar in de praktijk zijn er in elke organisatie echt heel veel zaken die slimmer kunnen. Wat dat voor zaken zijn, verschilt per organisatie, maar je kunt denken aan fouten die gemaakt en hersteld worden (>> extra werk), aan werkvoorraden die zo groot zijn dat je er continu vragen over krijgt (>> extra werk), aan teveel verplaatsingen van goederen en mensen (>> extra werk) en aan werkzaamheden die dubbel gebeuren (>> extra werk).

GRATIS TRAINING om de werkdruk te verlagen

Het goede nieuws is dat dit geen ‘rocket science’ is: iedereen kan leren om dit soort zaken te herkennen en dus te verbeteren. Start met onze gratis Lean White Belt training en maak kennis met Lean, helemaal GRATIS dus!

Kijk voor meer info op: https://lean2succes.nl/trainingen/lean-white-belt/ Heb je vragen? Neem dan contact op met Ed Cramer

Volg ons op LinkedIn en lees al onze updates en blogs over Lean.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call me back

Request a quote

Download brochure

Vraag hier een offerte aan voor een Incompany Training

Al onze trainingen kunnen ook incompany worden gegeven. Voor meer informatie over de mogelijkheden en om, geheel vrijblijvend, een offerte te ontvangen kun je hieronder je gegevens invullen.