Beste Lean & Scrum opleider van Nederland

Lean2Succes
Pieter van Sligtenhorst

Geschreven door

Pieter van Sligtenhorst

Trainer & Consultant, Lean Black Belt

Pieter

Geschreven door

Pieter van Sligtenhorst

Trainer en consultant, Lean Black Belt

Terugblikken en Vooruitkijken

De winter, die inmiddels alweer achter ons ligt, is voor mij een periode van huiselijkheid. Het is een periode waarin ik het heerlijk vind om bij de verwarming een inspirerend boek te lezen of een goed gesprek te voeren. Het is ook een natuurlijk moment in het jaar om terug te kijken op het afgelopen jaar en plannen te maken voor het nieuwe jaar.

Terugblik privé

Om met het eerste te beginnen: het afgelopen jaar was fantastisch! Privé heb ik, samen met mijn vrouw AnneMarie, veel korte tripjes mogen maken, waarbij we op mooie plekken tango hebben gedanst. De Argentijnse tango is onze gedeelde passie waar we samen van genieten. We hebben een mooi leven samen en daar genieten we elke dag van!

Terugblik zakelijk

Zakelijk was het ook een succesvol jaar. Het was het derde jaar alweer van Lean2Succes en het was een heel ander jaar dan de voorgaande twee. Die eerste twee jaar hebben Pieter en ik namelijk bijna volledig op een fulltime opdracht bij het ICT-bedrijf van NS gewerkt. Een supermooie start van ons bedrijf waar we zeer blij mee zijn. In december 2014 hebben we onze opdrachten bij NS afgerond en hebben we besloten om nieuwe opdrachten buiten NS te gaan zoeken. Ons streven bij de start van Lean2Succes was tenslotte om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan.

Ontwikkeling trainingsprogramma

We hebben ons de eerste helft van 2015 gefocust op het ontwikkelen van een trainingsprogramma. Dat is goed gelukt: naast de Lean Kennismaking van een halve dag bieden we ook een Lean Yellow Belt training aan van 3 dagen waarin deelnemers echt leren werken met een aantal tools. Daarnaast hebben we een Lean Green Belt training ontwikkeld. Deze duurt 5 dagen, waarvan de eerste 3 dagen overeenkomen met de Yellow Belt. In de laatste 2 dagen ligt de nadruk op verandermanagement, omgaan met weerstand, het uitrollen van een strategie en het implementeren van Lean. Ook de Verbeter Kata komt aan bod, een methode waarmee je leert om veranderingen op een gestructureerde manier te lijf te gaan. Als laatste hebben we nog een Lean IT training ontwikkeld die naadloos aansluit op het examen van de Lean IT Association. Deze training duurt ook 3 dagen en heeft dezelfde basis als de Lean Yellow Belt.

Marketing

De Lean Kennismaking zijn we gaan gebruiken als reclamemiddel: we geven deze training 5-6 keer per jaar gratis, zodat mensen kennis kunnen maken met Lean en met Lean2Succes. Dit is een groot succes gebleken: we hebben veel enthousiaste deelnemers gehad, meer dan 150 inmiddels, en dat heeft naast mooie reviews ook een aantal leuke opdrachten opgeleverd.

Business Bootcamp

In juni 2015 ben ik naar de Business Bootcamp van Open Circles geweest. Een absolute aanrader als je wilt weten hoe je kunt groeien als bedrijf met heel veel nuttige tips voor ondernemers. Leerpunten voor mij waren o.a. dat ik heldere doelen moet stellen en mijn kennis moet delen. Dat laatste doen we inmiddels volop met de Lean Kennismaking en de blogs en dat heeft absoluut een positief effect op Lean2Succes! Op 25 en 26 juni wordt de Business Bootcamp voor het laatst (!) georganiseerd, dus als je erbij wilt zijn, geef je dan snel op!

Uitbreiding

In juni 2015 mocht Pieter namens Lean2Succes bij ABN AMRO aan de slag en daar werkt hij nog steeds, tot volle tevredenheid van zowel ABN AMRO als Pieter zelf. Dit had wel tot gevolg dat we uitbreiding nodig hadden, omdat we onze trainingen graag met 2 trainers geven. Die uitbreiding hebben we gevonden in Martijn Pont en Ed Slatman en daar zijn we allen heel content mee. We zijn inmiddels gezamenlijk over de visie, missie en strategie van Lean2Succes aan het nadenken en dat geeft veel positieve energie! Hierover in een volgende blog meer.

Plannen

Voor wat betreft de plannen voor (de rest van) 2016 kan ik alvast melden dat we: – Bezig zijn om onze website een “make-over” te geven; – Een volle trainingsagenda hebben, mede door onze incompany trainingen bij DSW; – Nieuwe 1-daagse workshops aan het ontwikkelen zijn (onze boostcamps); – Voor 2 klanten ESF-subsidie hebben binnengehaald en we daarvoor binnenkort projecten zullen gaan starten; – Er enorm veel zin in hebben! We hebben ook nog ruimte in de agenda voor leuke opdrachten, dus als je ergens een kans voor ons ziet, of als je ons zelf wilt inhuren, dan horen we dat heel graag!

Hartelijke groeten, mede namens Pieter, Ed en Ed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call me back

Request a quote

Download brochure

Vraag hier een offerte aan voor een Incompany Training

Al onze trainingen kunnen ook incompany worden gegeven. Voor meer informatie over de mogelijkheden en om, geheel vrijblijvend, een offerte te ontvangen kun je hieronder je gegevens invullen.