Beste Lean & Scrum opleider van Nederland

De Lean resultaten van onze cursisten

“Wat kan ik straks met mijn Lean certificaat?” is een veel gehoorde vraag. Hieronder beschrijven wij enkele voorbeelden van resultaten die onze (oud) cursisten hebben behaald. Soms na training van één persoon en soms van grotere groepen binnen één bedrijf. Je zal merken dat veel voordelen behaald zijn op het gebied van doorlooptijd, klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid.

Een aantal Lean praktijkvoorbeelden

Met Lean zijn grote verbeteringen te realiseren bij allerlei soorten organisaties. Hieronder een aantal cases. Vaak zijn er flinke verbeteringen doorgevoerd, zonder grote investeringen in tijd of geld.

Afdeling financiën - Betalen facturen

In een organisatie van ongeveer 3000 medewerkers ondervond de financiële afdeling problemen met het tijdig betalen van facturen en een omslachtig proces. We hebben dit proces in kaart gebracht en samen met het team geoptimaliseerd.

Kinderdagverblijf - Declaratieproces

Medewerkers van een grote kinderdagverblijf-organisatie hebben het declaratieproces geanalyseerd met behulp van brown paper en post-its, wat resulteerde in een duidelijk beeld van het proces en verbetermogelijkheden. Door 10 eenvoudige veranderingen, geïnitieerd door de medewerkers zelf, is het ooit complexe, tijdrovende declaratieproces aanzienlijk verbeterd en de frustraties verminderd.

Magazijn - Order picking

Bij een grote leverancier van kantoorartikelen is de efficiëntie van het magazijn verbeterd door de herindeling van de looplijnen, waardoor medewerkers jaarlijks 1560 km aan loopafstand hebben bespaard. Deze optimalisatie resulteerde in aanzienlijke tijdwinst en verminderde frustraties, waardoor de medewerkers hun tijd effectiever konden besteden aan nuttige taken.

Lean2Succes HR

HR afdeling – Indiensttreding nieuwe medewerker

De HR-afdeling van een grote Nederlandse organisatie had 74 dagen nodig (doorlooptijd) om een nieuwe medewerker aan te nemen. In het proces zaten allerlei goedkeuringsstappen, wachtmomenten en andere overbodige handelingen. Door deze met het team te bespreken en met eenvoudig verbeteringen weg te nemen, konden nieuwe medewerkers daarna in 28 dagen worden aangenomen. Daarnaast was daar 1250 uur minder werk per jaar voor nodig.
Lean2Succes - Zorg

Geestelijke gezondheidszorg – Registratie klantverzoeken

Bij een organisatie in de geestelijke gezondheidszorg werden klantverzoeken geregistreerd in een systeem. Deze registratie werd eerst handmatig gedaan, toen gescand en vervolgens overgetypt. Door dit proces zo te veranderen dat alles direct op de juiste plaats werd ingevoerd kon 1800 uur per jaar aan werktijd worden bespaard. Dit soort werkwijzen komen wij in veel organisatie tegen. Je zou denken dat dit nergens gebeurt en dat medewerkers dit zelf wel door hebben. Dat blijkt vaak niet het geval. Mensen hebben niet het overzicht om deze overbodige handelingen te zien. Wij geven ze inzicht in het totale proces en door dit inzicht komen ze zelf met de verbeteringen.
Lean2Succes Hypotheken

Verzekeraar – Acceptatie van hypotheken

Bij dit acceptatieproces werd veel werk dubbel uitgevoerd door verschillende medewerkers. Samen zijn we gaan kijken of we dat konden verbeteren en dat bleek heel goed mogelijk. We hebben veel stappen uit het proces kunnen halen. De overgebleven stappen hebben we in een andere volgorde gezet. Daarna hebben we deze stappen een heel stuk makkelijker gemaakt. Dit scheelde enorm veel tijd: de totale bewerkingstijd van het accepteren van een hypotheek hebben we met 1/3e terug weten te dringen. Daarnaast nam de kwaliteit toe én de medewerkerstevredenheid steeg! De capaciteit steeg met 50% en dat was erg fijn, want het bedrijf wilde het aantal hypotheken graag verdubbelen.

Welke training past bij jou?

Pieter helpt je bij je keuze

Ontdek samen met ons hoe jij deze resultaten kunt behalen, of het nu gaat om Lean, Scrum, training of advies. Laten we samen de weg vinden die het beste bij jou past.

Call me back

Request a quote

Download brochure

Vraag hier een offerte aan voor een Incompany Training

Al onze trainingen kunnen ook incompany worden gegeven. Voor meer informatie over de mogelijkheden en om, geheel vrijblijvend, een offerte te ontvangen kun je hieronder je gegevens invullen.