Lean Organisatie Scan

Bij een Lean Organisatie Scan ontvang jij concrete tips en aanbevelingen. Je leert hoe je Lean nog beter kunt toepassen.

Hoe ‘Lean’ is jouw organisatie? Is elk team zich bewust van de klantwens en continu aan het verbeteren? Wat kun je doen om jouw organisatie nog beter te laten presteren? Is het mogelijk om jouw klanten nog sneller en beter van dienst te zijn, zonder dat de kosten toenemen? Zouden de kosten zelfs omlaag kunnen? En kun je tegelijkertijd zorgen voor een hogere medewerkerstevredenheid?

Nadat wij de Lean Organisatie Scan hebben uitgevoerd weet je:

  • Hoe er wordt samengewerkt binnen de organisatie
  • Of de juiste kennis en vaardigheden aanwezig zijn bij medewerkers om hun werk goed te kunnen doen
  • Of elke afdeling heldere doelstellingen heeft waar dagelijks op wordt gestuurd
  • Of knelpunten worden gesignaleerd en verholpen
  • Of er inzicht is in de wensen van de klant en de organisatie deze continu probeert in te vullen
  • Of er voldoende standaarden zijn en de output voorspelbaar is
  • Of processen worden verbeterd en problemen structureel worden opgelost

Op al deze gebieden krijg je inzicht in de huidige situatie en concrete tips en aanbevelingen om hier verder in te ontwikkelen.

De Aanpak

We starten met een intakegesprek. Hierin bepalen we samen met jou de aanpak en planning voor de Lean Organisatie Scan bij jouw organisatie: wie kunnen we interviewen, met wie kunnen we meekijken en welke gegevens kun je ons vooraf aanleveren?
Na het intakegesprek analyseren we de aangeleverde documentatie, starten we de interviews en kijken we een dag mee in de organisatie.
Onze bevindingen, tips en aanbevelingen bespreken we samen met jou, waarna we een Lean Organisatie Scan rapport van je organisatie opleveren.

Het Resultaat

Je ontvangt een Lean Organisatie Scan rapport met daarin onze bevindingen voorzien van concrete tips en aanbevelingen, die je direct zelf in de praktijk kunt brengen. Indien gewenst denken we met je mee over een vervolgaanpak om ook de complexere verbeteringen te realiseren.

De Investering

De Lean organisatie scan is volledig maatwerk. De investering is afhankelijk van verschillende factoren en stellen we graag in overleg met je vast.
Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.