Werkdruk verlagen

Waarom Lean?

Wil jij ook slimmer werken in plaats van harder? Als jij op zoek bent naar een manier om effectiever en efficiënter te werken dan is de Lean methode iets voor jou. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een kortere doorlooptijd en tegelijkertijd een hogere klanttevredenheid? En wil je binnen jouw bedrijf de werkdruk verlagen? Dat kan met Lean!

Wanneer je zelf de basisprincipes van Lean kan toepassen ben je in staat om:

  • De klanttevredenheid te verhogen
    Lean laat jou en jouw team snel en slim werken waardoor klanten minder lang hoeven te wachten of waardoor er tijd vrijkomt voor een nog betere service. Hier gaan we nog dieper in op het verbeteren van de klanttevredenheid.
  • De doorlooptijd te verkorten
    Herken verspilling van tijd en begrijp wat mogelijk is om deze verspilling tegen te gaan. Hierdoor verklein je de kans dat deadlines verschoven worden of dat jullie bedrijf leveringen soms moeten uitstellen. We geven hier enkele andere voorbeelden van het effect dat een kortere doorlooptijd heeft.
  • Werkplezier te verhogen
    Stel je eens voor dat je zelf in staat zou zijn om jouw werkzaamheden te verbeteren, waardoor je slimmer en sneller kunt werken? Heeft dat toegevoegde waarde voor jou, de klanten en de organisatie? Lees hier meer over de impact op jou en jouw organisatie als de werkdruk te hoog wordt.

Wat is de Lean methode?

Wat is lean?

De Lean methode is een filosofie en een manier van werken waarbij iedereen in een organisatie erop gericht is om meerwaarde te creëren voor de klant. Het doel van Lean werken is het creëren van maximale waarde voor de klant op de meest effectieve en efficiënte wijze.

Door het toepassen van de Lean methode verbetert de kwaliteit en creëer je een kortere doorlooptijd. Dit zorgt ervoor dat de klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid toenemen. Betere resultaten dus, die vaak ook leiden tot lagere (relatieve) kosten en daarnaast helpen een hoge werkdruk te verlagen. Met Lean ga je slimmer werken en kun je de werkdruk verlagen.

Wil jij weten wat je aan de Lean methode kunt hebben? Grijp dan nu je kans en start met de GRATIS Lean Kennismaking. In de Lean Kennismaking maak je op een leuke manier kennis met Lean. De Lean Kennismaking is een combinatie van theorie en een Lean game, waarin we de theorie meteen toepassen. Op die manier kun je direct voelen welke impact Lean kan hebben en leer je slim werken.