Beste Lean & Scrum opleider van Nederland

Waarom Lean?

Voor blije medewerkers en blije klanten!


Wil jij ook slimmer werken in plaats van harder? Als jij op zoek bent naar een manier om effectiever en efficiënter te werken dan is de Lean methode iets voor jou. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een kortere doorlooptijd en tegelijkertijd een hogere klanttevredenheid? En wil je binnen jouw bedrijf de werkdruk verlagen? Dat kan allemaal met Lean!

WAT IS DE LEAN METHODE?

De Lean methode is een filosofie en een manier van werken waarbij iedereen in een organisatie erop gericht is om meerwaarde te creëren voor de klant. Het doel van Lean werken is het creëren van maximale waarde voor de klant op de meest effectieve en efficiënte wijze.

Door het toepassen van de Lean methode verbetert de kwaliteit en creëer je een kortere doorlooptijd. Dit zorgt ervoor dat de klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid toenemen. Betere resultaten dus, die vaak ook leiden tot lagere (relatieve) kosten en daarnaast helpen een hoge werkdruk te verlagen. Met Lean ga je slimmer werken en kun je de werkdruk verlagen. Lees hier meer over de resultaten die je met Lean kunt bereiken.

Lean is meer dan de tools alleen. Het gebruik van een paar tools betekent niet automatisch dat je volgens de Lean principes werkt. Lean draait om continu verbeteren en dat kan alleen als het onderdeel wordt van de bedrijfscultuur.

Wil jij weten wat je aan de Lean methode kunt hebben? Grijp dan nu je kans en start met de GRATIS Lean Kennismaking. In de Lean Kennismaking maak je op een leuke manier kennis met Lean. De Lean Kennismaking is een combinatie van theorie en een Lean game, waarin we de theorie meteen toepassen. Op die manier kun je direct voelen welke impact Lean kan hebben en leer je slim werken.

Wij delen regelmatig kennis over Lean via LinkedIn, klik hier om ons te volgen.

LEAN VS AGILE EN SCRUM

 Agile betekent “lenig” en is er op gericht flexibel om te gaan met veranderingen. Agile gaat ervan uit dat de omstandigheden waarbinnen we werken (organisatie, medewerkers, klantwens, etc.) constant wijzigen en de Agile aanpak is ontworpen om hier effectief mee om te gaan. Agile wordt veel toegepast binnen softwareontwikkeling en inmiddels ook veel buiten ICT-omgevingen. De principes van Agile zijn in lijn met de Lean-filosofie.

Er zijn verschillende Agile methoden en technieken. De bekendste is Scrum. Scrum is een manier om, in teams met alle benodigde vaardigheden, software of andere producten te ontwikkelen in korte sprints van 1 tot 4 weken. Na elke sprint wordt werkende software of een werkend product opgeleverd. De klant heeft dus al heel snel de beschikking over een deel van het product, waarna er elke 4 weken nieuwe functionaliteit aan wordt toegevoegd. De klant geeft feedback na elke sprint en dat zorgt ervoor dat je continu kunt bijsturen op basis van de klantwens. Dit is een zeer groot voordeel van scrum.

Binnen Scrum is het team erg belangrijk. Zij zijn samen verantwoordelijk voor het resultaat en werken heel nauw samen. Ze hebben samen ook alle benodigde kennis en vaardigheden.

Er zijn veel overeenkomsten en ook 1 groot verschil tussen Scrum/Agile en Lean: Scrum is met name geschikt voor projecten en productontwikkeling en Lean is meer geschikt om de dagelijkse gang van zaken optimaal in te richten en te besturen.

Lean of Scrum

Welke training past bij jou?

Pieter helpt je bij je keuze

Ontdek samen met ons het optimale traject voor jouw behoeften. Of het nu gaat om Lean of om Agile, om trainingen of om consultancy, laten we samen de weg vinden die het beste bij jou past.

Bel me terug verzoek

Call me back

Request a quote

Download brochure

Vraag hier een offerte aan voor een Incompany Training

Al onze trainingen kunnen ook incompany worden gegeven. Voor meer informatie over de mogelijkheden en om, geheel vrijblijvend, een offerte te ontvangen kun je hieronder je gegevens invullen.