Beste Lean & Scrum opleider van Nederland

Lean2Succes

WAT IS AGILE?

Agile is een gedachtegoed, een mindset die organisaties in staat stelt snel in te spelen op veranderingen. Er zijn verschillende Agile methodieken die invulling geven aan dit gedachtegoed, waarvan Scrum de bekendste is.
Voordelen van Agile van zijn:

  • Snel waarde leveren voor je klanten
  • Zichtbaar zijn voor je klant
  • Snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt en de wereld
  • Risico’s verlagen

Agile bestaat uit 4 waarden en 12 principes. Het volgen van deze waarden en principes stelt teams en organisaties in staat om zo snel als mogelijk te kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe trends, wat doet de concurrentie en de veranderende klantbehoeften die hieruit voortkomen.
Natuurlijk kunnen ook gebeurtenissen in de wereld impact hebben en zorgen voor veranderingen waar je als organisatie op in wilt kunnen spelen. Naast het snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt is het nog mooier om zelf een verandering te kunnen creëren in de markt waarin je actief bent.

Om succesvol te zijn in bovenstaande stellen we binnen Agile de klant centraal. We werken dan ook zeer actief samen met de klant om te weten welke behoefte zij hebben en tegen welke problemen zij aanlopen. Tevens willen we op zeer frequente basis toetsen bij onze klanten of we de juiste oplossingen, producten of diensten aanbieden voor deze problemen.

Wanneer kan Agile worden toegepast?

Agile kan op verschillende momenten in allerlei sectoren worden toegepast. Vooral voor productontwikkeling en productverbetering is Agile goed toepasbaar. Een product kan ook een oplossing, een dienst of een document zijn wat je aan interne of externe klanten oplevert.

 

GA ZELF MET AGILE AAN DE SLAG!

Als je zelf met Agile aan de slag wilt kun je je het best verdiepen in één van de onderliggende methodieken. De meest toegepaste is Scrum en certificeer je na de training op scrum.org.

De Scrum methode helpt je invulling te geven aan het Agile gedachtegoed. Scrum omvat standaarden, rollen en richtlijnen om samen nieuwe dingen te ontwikkelen of bestaande zaken aan te passen.

Lees hieronder meer over onze Scrum trainingen.

Agile en Lean2Succes

Wil je leren wat Scrum is? Wil je weten wat Scrum voor jouw organisatie kan betekenen en hoe je dit binnen jouw organisatie kunt inzetten?
Na afloop van de Scrum Master training beheers je de basis van Scrum en weet je wat er van je verwacht wordt als Scrum Master. Je weet hoe je Scrum binnen jouw organisatie kunt toepassen en welke rol jij daar als Scrum Master in speelt.

Wil je leren wat er van jou verwacht wordt als Product Owner en hoe je als Product Owner kunt acteren in jouw organisatie? Dan is dit de perfecte training voor jou!

Call me back

Request a quote

Download brochure

Vraag hier een offerte aan voor een Incompany Training

Al onze trainingen kunnen ook incompany worden gegeven. Voor meer informatie over de mogelijkheden en om, geheel vrijblijvend, een offerte te ontvangen kun je hieronder je gegevens invullen.