Beste Lean & Scrum opleider van Nederland

Lean Black Belt

Leer de Lean principes in de hele organisatie toe te passen.

Dat is wat je leert in de Lean Black Belt training. Je gaat 7 dagen lang de theorie toepassen in leuke games en praktische oefeningen. Uiteraard spelen we ook in op jouw specifieke praktijkvoorbeelden en vragen. Na afloop ben jij de Lean specialist en kun je met Lean aan de slag in jouw organisatie!
Lean Black Belt

Lean Black Belt

Leer de Lean principes in de hele organisatie toe te passen.

Dat is wat je leert in de Lean Black Belt training. Je gaat 7 dagen lang de theorie toepassen in leuke games en praktische oefeningen. Uiteraard spelen we ook in op jouw specifieke praktijkvoorbeelden en vragen. Na afloop ben jij de Lean specialist en kun je met Lean aan de slag in jouw organisatie!

Best beoordeelde Lean Black Belt training van Nederland!

Op Springest hebben we de hoogste score van alle Lean trainingen. Deelnemers zijn altijd enorm enthousiast over de Lean Black Belt training: “Met veel bevlogenheid en enthousiasme wordt de groep begeleid naar zijn certificaat. Er wordt veel ingespeeld op praktijk voorbeelden en deze worden uitvoerig besproken. Hierdoor voelt de materie tastbaarder en makkelijker toe te passen je eigen omgeving.”

Al 5 keer gekozen tot Beste Opleider van Nederland!

7 dagen + online zelfstudie
€ 3750,- inclusief examen
Perfect bereikbaar
LCS geaccrediteerd
Ook Engelstalig mogelijk

Zijn er meer personen die getraind moeten of willen worden?
Dan geven we de training graag bij jou incompany.

Boek een training

Inschrijven voor deze losse training kan alleen als je het vorige niveau al hebt behaald

*Je kan ook een optie nemen op een van deze training dagen.
Dan zit je nergens aan vast!

Voor wie

Of je nu werkzaam bent in productie, administratie, onderwijs, gezondheidszorg, IT, horeca of overheid, deze Lean training is geschikt voor jou.
Laat je meeslepen door een training die verder gaat dan alleen theoretische concepten. Dompel jezelf onder in een praktijkgerichte ervaring waarin je waardevolle vaardigheden ontwikkelt op het gebied van Lean methodologie. Ongeacht of je een beginner bent of al wat bekend bent met Lean, deze training onthult de geheimen om verspilling te verminderen, superieure processen te smeden, continu te verbeteren met je team en de algehele kwaliteit te verhoge

De Lean Black Belt is geschikt voor iedereen die actief aan de slag wil met Lean en een leidende rol wil vervullen in de transitie naar een Lean organisatie. Een specifieke vooropleiding is niet nodig.

Inhoud training

De Lean Black Belt training bevat 7 klassikale dagen van 9.00 tot 17.00 uu. Daarvan zijn de eerste 2 dagen gelijk aan de Lean Yellow Belt training, en dag 3, 4 en 5 aan de Lean Green Belt training. Vooraf doe je een deel online zelfstudie, bestaande uit theorie, filmpjes, oefeningen en testvragen. De online zelfstudie duurt in totaal ongeveer 7 uur.

Lean Black Belt Dag 1 & 2

Je leert om helder te krijgen wat jouw klanten waardevol vinden. Hiervoor gebruiken we het Kano-model. Vervolgens ga je de klantwens vertalen naar teamdoelen, waarmee je dagelijks kunt gaan sturen in de dagstart. Na de training kun je een Value Stream Map maken: een weergave van een proces waarmee knelpunten en verspillingen zichtbaar worden. Je maakt kennis met de 8 vormen van verspilling en manieren om ze op te sporen en te elimineren. Je leert waarom standaardisatie van groot belang is, hoe je je collega’s goed kunt inwerken en hoe je je eigen werkplek zo slim mogelijk organiseert.

Lean Black Belt Dag 3, 4 & 5

Je leert Klantarena’s organiseren en een Customer Journey maken als extra manieren om de klantwens te achterhalen. De A3 Probleem Oplossen methode helpt je om grotere problemen definitief op te lossen door ze grondig te analyseren en de grondoorzaken structureel weg te nemen. Hiermee kun je zelf verbeterprojecten uitvoeren. Je leert nieuwe manieren om Flow te creëren. Hiermee kun je de productieplanning optimaliseren (Heijunka), de omschakeltijden tussen activiteiten verkorten (SMED) en de doorstroming verbeteren in processen.
Lean toepassen in je team is ook een belangrijk onderdeel van deze training. Je gaat oefenen met het coachen van dagstarts, feedback geven en leren hoe je dagstarts effectiever maakt. Je leert analyses maken van de werkverdeling en de kennis en vaardigheden in je team. De Verbeter Kata gaat je helpen om continu te sturen op verbeteren.

Lean Black Belt Dag 6 & 7

Tijdens deze 2 dagen training gaan we in op de transitie naar een Lean organisatie. We oefenen met het opstellen en uitrollen van een organisatiestrategie. Dit doen we met de OGSM-methode. Je leert vervolgens hoe je deze strategie vertaalt naar afdelingsdoelen. We gaan hierna verder met operationeel management en je leert hoe een Lean organisatie te besturen.
Tijdens de module over Verandermanagement bespreken we onder andere het omgaan met en voorkomen van weerstand. Tot slot leer je welke stappen je kunt nemen om Lean in je organisatie te verankeren.
Voor de Black Belt certificering moeten deelnemers na afloop van de training een verbeterproject doen. Hierbij word je begeleid door één van onze Lean trainers.

Hieronder zie je een overzicht van alle tools en technieken die we behandelen.

Certificeringen

Na het doorlopen van de Lean Black Belt training, het doen van de praktijkopdracht, en het behalen van het examen ontvang je een internationaal erkend LCS certificaat.

We zijn geaccrediteerd door Lean Competency Services Ltd (LCS). Onze trainingen en trainers zijn van een zeer hoge kwaliteit en voldoen aan alle eisen die LCS stelt. Die eisen gaan niet alleen over de inhoud en de manier van trainen, maar ook over studiebelasting, exameneisen en de ervaring van de trainers.

Investering

De Lean Black Belt training kost € 3.750, exclusief BTW.
Deze prijs is inclusief:

 • Trainingsmateriaal (zoals syllabi, Quick Reference Cards en handige templates)
 • Online voorbereidingsomgeving
 • Arrangementskosten (koffie/thee/fris/lunch)
 • Online examens (inclusief proefexamen en eventuele herexamens)
 • Begeleiding bij je praktijkopdracht
 • LCS certificering

 

De Lean Black Belt training bevat 7 klassikale dagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarvan zijn de eerste 2 dagen gelijk aan de Lean Yellow Belt training, en dag 3, 4 en 5 aan de Lean Green Belt training. Vooraf doe je een deel online zelfstudie, bestaande uit theorie, filmpjes, oefeningen en testvragen. De online zelfstudie duurt in totaal ongeveer 7 uur.

De training is ook gefaseerd te volgen door eerst de 5-daagse Lean Green Belt training te volgen à € 2495 en op een later moment, de aanvullende 2 dagen voor de Lean Black Belt à € 1.255.

De maximale groepsgrootte is 12 personen.

Incompany

We kunnen de Lean Black Belt training ook incompany verzorgen. De training kunnen we incompany ook in het Engels geven. Alle trainingsmaterialen en het examen zijn dan Engelstalig.

Vraag geheel vrijblijvend, meer informatie op over de mogelijkheden.

Lean trainingen Lean2Succes
Lean voorbeelden

Dit kun je na de Lean Black Belt training

Je kunt de Lean tools en technieken zelfstandig toepassen in jouw organisatie.
Daarmee ga je verschillende resultaten behalen zoals:

 • Meer Werkplezier
 • Lagere Werkdruk
 • Meer Tevreden Klanten
 • Hogere Kwaliteit
 • Kortere Doorlooptijden

Daarnaast ben je uitstekend voorbereid op het Lean Black Belt examen en de Black Belt praktijkopdracht waarin je goed wordt begeleid.

 

We schrijven geen adviesrapporten en zijn pas tevreden als onze inspanning leidt tot verbeteringen op de werkvloer. Wij gaan voor impact!

Waar wij trainen

Trainingslocatie: Aristo Amsterdam

Gunstig gelegen naast het station in Amsterdam en met ruime parkeergelegenheid. Geniet van uitgebreide lunchbuffetopties tijdens de Lean training!.

Download de brochure over deze training

Na het invullen van je gegevens ontvang je direct de brochure

Meld je hier aan voor de Lean Black Belt training

Inschrijven voor deze losse training kan alleen als je het vorige niveau al hebt behaald

*Je kan ook een optie nemen op een van deze training dagen.
Dan zit je nergens aan vast!

Al twee jaar op rij

Best beoordeelde Lean training van Nederland

5/5
Een super leerzame en leuke cursus om te volgen. Leuke docenten die de cursus interactief en praktische inrichten. Je doet veel met werk vormen maar er ligt ook genoeg focus op theorie. Hier zowel Yellow, Green als Black belt gehaald en erg tevreden. Ik zou ze zeker aanraden ook door de persoonlijke behandeling en ondersteuning die ze bieden.

Jelle Kalshoven

Business Consultant

5/5

Fijne praktisch toepasbare training. Aan de hand van theorie krijg je heel veel handvatten om LEAN toe te passen binnen je team/organisatie. Ook leer je omgaan met weerstand om verbeteringen door te voeren. Goede afwisseling van theorie, oefenen en ruimte voor inbreng van vragen.

Nel Waanders

HRBP/HR manager

5/5

Heel veel nieuwe dingen geleerd waar ik de rest van mijn carrière iets aan heb. Pieter en Ed hebben de training zo gegeven dat ik, ondanks de pittige onderwerpen, me geen moment verveeld heb. Een aanrader voor iedereen die ‘continue verbeteren’ hoog in het vaandel heeft staan.

Dan van Rems

Process Improvement Engineer

5/5

Een hele leuke afwisselende training. Een goede balans tussen theorie en oefeningen. Ook komen praktijk voorbeelden aan bod. We zaten met een enthousiaste en afwisselende groep cursisten waardoor we veel van elkaar konden leren. De locatie is ook superhandig naast het station Sloterdijk. Er is genoeg en vers eten met de lunch.

Susanne Klaassen

Adviseur ICT

5/5

Hele inzichtelijke training met veel verschillende oefeningen gekoppeld aan de theorie. Een mooi gevarieerd samengestelde groep vanuit allerlei branches. Lean is wat mij betreft echt overal toepasbaar. Ik kan het iedereen aanraden!

Marloes Willemse

Partner Zakelijke dienstverlening

5/5

Erg goede training met veel praktijkvoorbeelden en ‘spellen’ die je laten zien hoe de theorie in de praktijk kan werken. Daarnaast is Ed ook erg gezellig en staat hij altijd open voor vragen en discussie.

Menno Sallet

Trainee

5/5

Interessante en waardevolle training! Zeer goed gerelateerde materie die uitgelegd wordt door een vakkundig professional. De Lean Black Belt is echt een aanrader wanneer je verder wilt komen met veranderingen en het stellen van een strategie binnen je bedrijf!

Wesley van de Stadt

Functioneel beheerder

Vraag hier een offerte aan voor een Incompany Training

Al onze trainingen kunnen ook incompany worden gegeven. Voor meer informatie over de mogelijkheden en om, geheel vrijblijvend, een offerte te ontvangen kun je hieronder je gegevens invullen.

Call me back

Request a quote

Download brochure