Beste Lean & Scrum opleider van Nederland

Lean2Succes

Lean Green Belt

Ga aan de slag met continu verbeteren in je team.

Dat is wat je leert in de Lean Green Belt training. Je gaat 5 dagen lang de theorie toepassen in leuke games en praktische oefeningen. Uiteraard spelen we ook in op jouw specifieke praktijkvoorbeelden en vragen. Na afloop ben jij specialist op het gebied van Lean en kun je direct aan de slag!
Beste Lean Opleider
Lean Green Belt

Lean Green Belt

Ga aan de slag met continu verbeteren in je team.

Dat is wat je leert in de Lean Green Belt training. Je gaat 5 dagen lang de theorie toepassen in leuke games en praktische oefeningen. Uiteraard spelen we ook in op jouw specifieke praktijkvoorbeelden en vragen. Na afloop ben jij specialist op het gebied van Lean en kun je direct aan de slag!

Best beoordeelde Lean Green Belt training van Nederland!

Op Springest hebben we de hoogste score van alle Lean trainingen. Deelnemers zijn altijd enorm enthousiast over de Lean Green Belt training: “Ontzettend gave training met gave trainers! Taaie theorie omgezet naar een hele goede praktische en luchtige inslag. Erg gaaf om te zien dat het programma op deze manier echt gaat leven. Zeker van toegevoegde waarde!”

Al 5 keer gekozen tot Beste Opleider van Nederland!

5 dagen + online zelfstudie
€ 2495,- inclusief examen
Perfect bereikbaar
LCS geaccrediteerd
Ook Engelstalig mogelijk

Zijn er meer personen die getraind moeten of willen worden?
Dan geven we de training graag bij jou incompany.

Boek een training

Inschrijven voor deze losse training kan alleen als je het vorige niveau al hebt behaald

*Je kan ook een optie nemen op een van deze training dagen.
Dan zit je nergens aan vast!

Voor wie

Of je nu werkzaam bent in productie, administratie, onderwijs, gezondheidszorg, IT, horeca of overheid, deze Lean Green Belt training is geschikt voor jou.
Laat je meeslepen door een training die verder gaat dan alleen theoretische concepten. Dompel jezelf onder in een praktijkgerichte ervaring waarin je waardevolle vaardigheden ontwikkelt op het gebied van Lean methodologie. Ongeacht of je een beginner bent of al wat bekend bent met Lean, deze training onthult de geheimen om verspilling te verminderen, superieure processen te smeden, continu te verbeteren met je team en de algehele kwaliteit te verhogen.

Verdiep je Lean kennis en vaardigheden en word specialist in continu verbeteren. Deze praktijkgerichte training is toegankelijk voor iedereen. Een specifieke vooropleiding is dan ook niet nodig.

Inhoud training

De Lean Green Belt training bevat 5 klassikale dagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarvan zijn de eerste 2 dagen gelijk aan de Lean Yellow Belt training. Vooraf doe je een deel online zelfstudie, bestaande uit theorie, filmpjes, oefeningen en testvragen. De online zelfstudie duurt in totaal ongeveer 5 uur.

Dag 1 & 2 Lean Green Belt

Je leert om helder te krijgen wat jouw klanten waardevol vinden. Hiervoor gebruiken we het Kano-model. Vervolgens ga je de klantwens vertalen naar teamdoelen, waarmee je dagelijks kunt gaan sturen in de dagstart. Na de training kun je een Value Stream Map maken: een weergave van een proces waarmee knelpunten en verspillingen zichtbaar worden. Je maakt kennis met de 8 vormen van verspilling en manieren om ze op te sporen en te elimineren. Je leert waarom standaardisatie van groot belang is, hoe je je collega’s goed kunt inwerken en hoe je je eigen werkplek zo slim mogelijk organiseert.

Dag 3, 4 & 5 Lean Green Belt

Je leert Klantarena’s organiseren en een Customer Journey maken als extra manieren om de klantwens te achterhalen. De A3 Probleem Oplossen methode helpt je om grotere problemen definitief op te lossen door ze grondig te analyseren en de grondoorzaken structureel weg te nemen. Hiermee kun je zelf verbeterprojecten uitvoeren. Je leert nieuwe manieren om Flow te creëren. Hiermee kun je de productieplanning optimaliseren (Heijunka), de omschakeltijden tussen activiteiten verkorten (SMED) en de doorstroming verbeteren in processen.
Lean toepassen in je team is ook een belangrijk onderdeel van deze training. Je gaat oefenen met het coachen van dagstarts, feedback geven en leren hoe je dagstarts effectiever maakt. Je leert analyses maken van de werkverdeling en de kennis en vaardigheden in je team. De Verbeter Kata gaat je helpen om continu te sturen op verbeteren.

Hieronder zie je een overzicht van alle tools en technieken die we behandelen.

Certificeringen

Na het doorlopen van de Lean Green Belt training, het doen van een huiswerkopdracht, en het behalen van het examen ontvang je een internationaal erkend LCS certificaat.

We zijn geaccrediteerd door Lean Competency Services Ltd (LCS). Onze trainingen en trainers zijn van een zeer hoge kwaliteit en voldoen aan alle eisen die LCS stelt. Die eisen gaan niet alleen over de inhoud en de manier van trainen, maar ook over studiebelasting, exameneisen en de ervaring van de trainers.

Investering

De Lean Green Belt training kost € 2.495, exclusief BTW.
Deze prijs is inclusief:

  • Trainingsmateriaal (zoals syllabi, Quick Reference Cards en handige templates)
  • Online voorbereidingsomgeving
  • Arrangementskosten (koffie/thee/fris/lunch)
  • Online examens (inclusief proefexamen en eventuele herexamens)
  • LCS certificering

De Lean Green Belt training bevat 5 klassikale dagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarvan zijn de eerste 2 dagen gelijk aan de Lean Yellow Belt training. Vooraf doe je een deel online zelfstudie, bestaande uit theorie, filmpjes, oefeningen en testvragen. De online zelfstudie duurt in totaal ongeveer 5 uur.

De training is ook gefaseerd te volgen door eerst de 2-daagse Lean Yellow Belt training te volgen à € 995 en op een later moment, de aanvullende 3 dagen voor de Lean Green Belt à € 1.500.

De maximale groepsgrootte is 12 personen.

Incompany

We kunnen de Lean Green Belt training ook incompany verzorgen. De training kunnen we incompany ook in het Engels geven. Alle trainingsmaterialen en het examen zijn dan Engelstalig.

Vraag geheel vrijblijvend, meer informatie op over de mogelijkheden.

Lean trainingen Lean2Succes
Lean voorbeelden

Dit kun je na de Lean Green Belt training

Je kunt de Lean tools en technieken zelfstandig toepassen in jouw organisatie.
Daarmee ga je verschillende resultaten behalen zoals:

  • Meer Werkplezier
  • Lagere Werkdruk
  • Meer Tevreden Klanten
  • Hogere Kwaliteit
  • Kortere Doorlooptijden

Daarnaast ben je uitstekend voorbereid op het Lean Green Belt examen.

We schrijven geen adviesrapporten en zijn pas tevreden als onze inspanning leidt tot verbeteringen op de werkvloer. Wij gaan voor impact!

Waar wij trainen

Trainingslocatie: Aristo Amsterdam

Gunstig gelegen naast het station in Amsterdam en met ruime parkeergelegenheid. Geniet van uitgebreide lunchbuffetopties tijdens de Lean training!.

Download de brochure over deze training

Na het invullen van je gegevens ontvang je direct de brochure

Meld je hier aan voor de Lean Green Belt training

Inschrijven voor deze losse training kan alleen als je het vorige niveau al hebt behaald

*Je kan ook een optie nemen op een van deze training dagen.
Dan zit je nergens aan vast!

Al twee jaar op rij

Best beoordeelde Lean training van Nederland

Linda
5/5

Pieter is een erg goede trainer. Je merkt dat hij een enorme schat aan ervaring heeft. Hij draagt deze kennis met een enorm enthousiasme over. Hij ademt Lean. Voelt goed de energie van de groep aan en betrekt iedereen erbij. Samen met Eric een gouden duo. Veel geleerd, veel gelachen, mooie gesprekken en ervaringen. En ook de lokatie en de lunch verdienen een dikke 10!
Ik kan het iedereen aanraden.

Linda IJsendijk

People manager

Susanne
5/5

Een hele leuke afwisselende training. Een goede balans tussen theorie en oefeningen. Ook komen praktijk voorbeelden aan bod. We zaten met een enthousiaste en afwisselende groep cursisten waardoor we veel van elkaar konden leren. De locatie is ook superhandig naast het station Sloterdijk. Er is genoeg en vers eten met de lunch.

Susanne Klaassen

Adviseur ICT

Nel
5/5

Fijne praktisch toepasbare training. Aan de hand van theorie krijg je heel veel handvatten om LEAN toe te passen binnen je team/organisatie. Ook leer je omgaan met weerstand om verbeteringen door te voeren. Goede afwisseling van theorie, oefenen en ruimte voor inbreng van vragen.

Nel Waanders

HRBP/HR manager

Marc
5/5

Top trainers die een goede sfeer weten te creëren. Zeer goed in staat om de theorie uit te leggen. Leuke praktijk voorbeelden en goede toepasbare tips.
Een training vol energie.

Marc De Graaf

BA

Gedienne
5/5

Training op niveau en heel praktisch. Je gaat de theorie gelijk toepassen. Ook veel actuele voorbeelden en leuke games en groepsopdrachten. Ook de lesmateriaal is accuraat en handig om de examen te halen.

Gedienne Eliazer

Informatiespecialist

Menno
5/5

Erg goede training met veel praktijkvoorbeelden en ‘spellen’ die je laten zien hoe de theorie in de praktijk kan werken. Daarnaast is Ed ook erg gezellig en staat hij altijd open voor vragen en discussie.

Menno Sallet

Trainee

Giovanni
5/5

De training was duidelijk en helder. Daarnaast was er sprake van een goede mix tussen theorie uit het boek en praktijkopdrachten. Hierdoor leert de student direct om de theorie op de juiste manier toe te passen. De begeleiding was daarnaast prettig (goed in de omgang) en inhoudelijk sterk. De training is wat mij betreft een aanrader voor eenieder die wilt leren om leaner en efficienter te werken.

Giovanni Arah van de Weg

Adviseur Bestuurlijke Besluitvorming

Jelle
5/5
Een super leerzame en leuke cursus om te volgen. Leuke docenten die de cursus interactief en praktische inrichten. Je doet veel met werk vormen maar er ligt ook genoeg focus op theorie. Hier zowel Yellow, Green als Black belt gehaald en erg tevreden. Ik zou ze zeker aanraden ook door de persoonlijke behandeling en ondersteuning die ze bieden.

Jelle Kalshoven

Business Consultant

Bart
5/5

Ontzettend gave training met gave trainers! Taaie theorie omgezet naar een hele goede praktische en luchtige inslag. Erg gaaf om te zien dat het programma op deze manier echt gaat leven. Zeker van toegevoegde waarde!

Bart van der Veen

Aan- en verkoopadviseur

Vraag hier een offerte aan voor een Incompany Training

Al onze trainingen kunnen ook incompany worden gegeven. Voor meer informatie over de mogelijkheden en om, geheel vrijblijvend, een offerte te ontvangen kun je hieronder je gegevens invullen.

Call me back

Request a quote

Download brochure