Verkort de doorlooptijden binnen je organisatie

Het verkorten van de doorlooptijden binnen je organisatie is van groot belang. De Lean-methode kan hierin helpen.

Worden binnen jouw organisatie producten en/of diensten regelmatig niet op tijd geleverd? Lopen projecten uit en worden deadlines verschoven? Langere doorlooptijden kunnen zorgen voor meer fouten in het proces en kunnen leiden tot in efficiënt gebruik van budgetten. Verkort de doorlooptijden voor betere resultaten.

Om de doorlooptijden van processen te verkorten passen wij de Lean filosofie toe. Deze filosofie is uitermate geschikt om in korte tijd processen significant te versnellen. Hierdoor verbeteren de resultaten binnen de organisatie.

Lean richt zich op het wegnemen van onnodige handelingen en wachttijden. Daarnaast zijn er eenvoudig te leren en toe te passen Lean technieken om meer doorstroming te creëren. Medewerkers zijn hiermee in staat zelfstandig hun doorlooptijden te verkorten, zonder grote investeringen.

Administratieve processen duren vaak weken. Neem bijvoorbeeld het aanvragen van een vergunning. Of een nieuw paspoort of een offerte aanvragen. Het betalen van een factuur of het aannemen van een nieuwe medewerker. Allemaal processen die vaak in de helft van de tijd uitgevoerd kunnen worden zonder dat iemand harder hoeft te werken. Lean draait om Slimmer werken in plaats van harder.

Wil je meer weten over wat Lean precies is, of hoe de Lean-methode kan helpen? lees dan hier verder.

Wil je zelf ervaren hoe Lean werkt en een goed beeld krijgen van wat Lean voor jouw organisatie kan betekenen? Kom dan naar onze Gratis Lean Kennismakingstraining. Of neem vrijblijvend contact met ons op. Je bent van harte welkom.

Naast het verkorten van de doorlooptijd kunnen wij ondersteunen in:

– hogere klanttevredenheid
– hogere medewerkerstevredenheid
– minder fouten
– hogere kwaliteit